Za 4 osobe, potrebno je:



  • 1 1/2 šolja jogurta sa 1% masti, 
  • 4 banane isečene na pola po širini, pa potom po dužini, 
  • 3 kašike žutog šećera (ili tamnobraon šećera od šećerne trske), 
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašika ruma ili soka od limuna, 
  • 1 kašika hladnog putera iseckanog na male komade, 
  • 1/2 šolje umućenog šlaga (ili slatke pavlake), 
  • 2 kašike kakaoa, 
  • 1 kašika šećera u prahu.


Priprema:
Stavite cediljku prekrivenu čistom kuhinjskom krpom iznad činije (ali tako da ne dodiruje dno činije), sipajte jogurt, pokrijte platičnom folijom i ostavite ga da se procedi u frižideru najmanje 1 1/2 sat. Oko 20 minuta pre serviranja, zagrejte rernu na 220 stepeni, obložite pleh uljem podmazanim peki papirom, poređajte banane, pospite ih žutim šećerom, cimetom i rumom (ili sokom od limuna), istinjenim puterom, pa pecite 5 minuta. Isključite rernu i ostavite banane još 2 minuta u zagrejanoj rerni. U međuvremenu, umutite slatku pavlaku (ili šlag), kakao i šećer u prahu, dodajte proceđeni jogurt i sve izmešajte da se mase sjedine. Pospite banane sokovima koji su nastali tokom pečenja i servirajte uz čokoladni krem.

Categories:

Leave a Reply