Za 4 osobe, potrebno je:


  • 4 paškanata, 
  • 30 čenova belog luka, ispečenih i samlevenih, 
  • 4-5 semenki piskavice (grčko seme), ispečenih i samlevenih, 
  • 1 kašika semena morača, pečenog i samlevenog, 
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • morska so, 
  • biber, 
  • komad kombu alge, 
  • 1/2 štapića cimeta, 
  • 1 litar vode, 
  • 1 veća vezica peršuna, 
  • 3-4 kašike miso paste, 
  • 2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 
  • sok od limuna.


Priprema:

Stavite očišćeni pašakanat u vatrostalnu posudu sa 1dl vode da se peče 45 minuta na 400 stepeni. Pomešajte beli luk, maslinovo ulje, začine i propržite na srednjoj vatri 15-20 minuta, sa prstohvatom soli i malo bibera, dok ne omekšaju i ne puste mirise. Dodajte kombu algu, cimet i vodu i krčkajte 20 minuta. U međuvremenu, operite peršun i iseckajte ga. Dodajte peršun u čorbu nakon 15 minuta kuvanja. Sklonite čorbu sa vatre, izvadite kombu algu i cimet i ispasirajte ostale sastojke u blenderu, zajedno sa miso pastom i ekstra devičanskim maslinovim uljem. U svaku činiju za serviranje stavite po jedan pečeni paškanat, prelijte ga kutlačom čorbe, poprskajte sokom od limuna i poslužite.

Categories:

Leave a Reply