Za 6 do 8 porcija, potrebno je:


  • 3 šolje nemasnog bujona od povrća, 
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana, 
  • 1 kašika paradajz pirea, 
  • 2 šolje iseckanog kupusa, 
  • 1/2 crnog luka, iseckanog
  • 1/2 šolje iseckane šargarepe, 
  • 1/2 šolje boranije, 
  • 1/2 šolje tikvica iseckanih na kockice, 
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka, 
  • 1/2 kašičice suvog origana, 
  • so i biber.


Priprema: na malo zagrejanog ulja kratko (5 minuta) propržite crni i beli luk i šargarepu. Dodajte bujon, paradajz pire, kupus, boraniju, bosiljak, origano, so i biber po ukusu. Kuvajte 5-10 minuta, dok povrće ne omekša, pa dodajte tikvice i kuvajte još oko 5 minuta.

Categories:

Leave a Reply