Za 6 do 8 porcija, potrebno je:
- 3 šolje nemasnog bujona od povrća,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 kašika paradajz pirea,
- 2 šolje iseckanog kupusa,
- 1/2 crnog luka, iseckanog
- 1/2 šolje iseckane šargarepe,
- 1/2 šolje boranije,
- 1/2 šolje tikvica iseckanih na kockice,
- 1/2 kašičice suvog bosiljka,
- 1/2 kašičice suvog origana,
- so i biber.
Priprema: na malo zagrejanog ulja kratko (5 minuta) propržite crni i beli luk i šargarepu. Dodajte bujon, paradajz pire, kupus, boraniju, bosiljak, origano, so i biber po ukusu. Kuvajte 5-10 minuta, dok povrće ne omekša, pa dodajte tikvice i kuvajte još oko 5 minuta.
Categories: