Ovaj jednostavan i ukusan kolač nekada se pravio sa svinjskom mašću a zatim sa margarinom. Da bi se dobila zdravija varijanta a da bi testo i dalje bilo fino i prhko, idealna zamena za ove masti je kokosovo ulje.

Potrebno je:


  • 600g integralnog pšeničnog brašna
  • 150g kokosovog ulja
  • 150ml hladne vode
  • 800g jabuka
  • 100g oraha
  • 50g fruktoze
  • cimet


Priprema:

Kokosovo ulje rastopiti na blagoj vatri i pomešati sa brašnom i fruktozom. Postepeno dodavati vodu (ukoliko je testo suviše čvrsto može se dodati još malo vode). Zamesiti testo, pokriti i ostaviti u frižideru oko pola sata.
Jabuke izrendati, orahe sitno naseckati pa sve izmešati i posuti cimetom.
Testo izvaditi iz frižidera, podeliti na dva dela i razvući dve kore. Jednu koru staviti u posudu u kojoj će se peći pita, preko staviti jabuke a odozgo drugu koru.
Staviti pitu da se peče.

Categories:

Leave a Reply