Brza marinada, nasjeckajte nekoliko povrće, stavite u zjelu i dobar tek!. U ovom receptu pastrnjak čini "rižu".
Potrebna oprema: multipraktik
Marinada:
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 1 žličica himalayske soli
- 1 žlica agave
Umutiti maslinovo ulje, sol i agavu ili med zajedno.
Sastojci:
- 1 1/2 šalica narezanih gljiva
- 1 šalica sjeckane brokule
- 1 veliki pastrnjak
- 2 mrkve
- 1 šalica mahuna
- Sezamobo ulje (opcionalno)
- Crni sezam
Stavite brokulu i gljive u marinadu. Promiješati. Stavite sa strane.
Ogulite i izrežite pastrnjak na komadiće. Stavite u multipraktik i miksati u grubo nasjeckano.
Izrežite mrkve u trakice u obliku štapova.
Nasjeckajte mahunu i miješajte s pastrnjak "rižom" i mrkvom.
Umiješajte s brokulom i gljivama u marinadu. Dobro pomiješajte. Možete zaliti s malo sezamovog ulja i crnog sezama za više okusa.
Categories: