Ovo je recept bez glutena. Za 6-8 osoba, potrebno je:



  • 1,8kg krompira, 
  • 1 veći crni luk, 
  • oljušten, 
  • 2 kašičice soli, 
  • 1 kašika mlevenog belog bibera, 
  • 1 šolja bezglutenskog pirinčanog brašna 
  • 3 umućena jajeta,
  • maslinovo ulje za prženje.


Priprema

Narendajte crni luk. Oljuštite i narendajte krompire. Iscedite rukama krompire kako biste uklonili višak tečnosti (cedite deo po deo mase i prebacujte u drugu činiju). Sjedinite isceđeni krompir sa lukom – radite brzo kako biste sprečili oksidaciju krompira. Zagrejte, na srednjoj vatri, malo ulja u većem tiganju (najbolje od livenog gvožđa). Dodajte ostale sastojke u masu sa krompirom, sve izmešajte da dobijete ujednačeno testo. Sipajte po 1/4 šolje testa u tiganj, tako da dobijete palačinke debljine malo manje od 1cm, pa ih ispecite sa obe strane, tako budu hrskave. Prebacite palačinke na tanjir obložen papirnim kuhinjskim ubrusom koji će upiti višak masnoće. Zatim prebacite palačinke na tanjir za serviranje. Servirajte ih tople, sa prilogom po želji.

Categories:

Leave a Reply