Ovo je recept bez glutena.
Za 4 osobe, potrebno je:
- 1/2 šolje nekuvanog integralnog pirinča,
- 2 kašičice maslinovog ulja,
- 2/3 šolje iseckanog crnog luka,
- 1/2 šolje iseckanog celera,
- 1/4 šolje iseckane šargarepe
- 1 kašika iseckanog peršuna,
- 1/2 kašičice isitnjenih listića ruzmarina,
- 3/4 kašičice isitnjenih listića majčine dušice,
- 1/4 kašičice soli,
- 1/8 kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema:
Skuvajte integralni pirinač (ali bez soli i masnoće). Dok se pirinač kuva, na srednjoj vatri zagrejte ulje i propržite crni luk, celer i šargarepu, 5 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte peršun i ostale sastojke. Mešavinu sa povrćem i začinskim biljem dodajte skuvanom pirinču, pa izmešajte. Servirajte odmah.
Categories: