Ovo je recept bez glutena.

Za 4 osobe, potrebno je:

  • 1/2 šolje nekuvanog integralnog pirinča, 
  • 2 kašičice maslinovog ulja, 
  • 2/3 šolje iseckanog crnog luka, 
  • 1/2 šolje iseckanog celera, 
  • 1/4 šolje iseckane šargarepe
  • 1 kašika iseckanog peršuna, 
  • 1/2 kašičice isitnjenih listića ruzmarina, 
  • 3/4 kašičice isitnjenih listića majčine dušice, 
  • 1/4 kašičice soli, 
  • 1/8 kašičice mlevenog crnog bibera


Priprema:

Skuvajte integralni pirinač (ali bez soli i masnoće). Dok se pirinač kuva, na srednjoj vatri zagrejte ulje i propržite crni luk, celer i šargarepu, 5 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte peršun i ostale sastojke. Mešavinu sa povrćem i začinskim biljem dodajte skuvanom pirinču, pa izmešajte. Servirajte odmah.

Categories:

Leave a Reply