Za 6 osoba, potrebno je:



  • 1 celer (oko 450g), oljušten i isečen na kockice, 
  • 3 paškanata (oko 350g), oljušten i iseckan, 
  • 350g krompira, oljuštenih i isekcanih na kockice, 
  • 1/4 šolje bujona od povrća
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 
  • 3 kašike iseckanog mladog crnog luka, 
  • 2 kašike jogurta, 1% masti, 
  • 1 1/2 kašičica senfa, 
  • 1/2 kašičice soli, 
  • mleveni biber po ukusu, 
  • 1/2 šolje narendanog parmezana.


Priprema:
Skuvajte celer i paškanat u slanoj vodi (30-40 minuta). U posebnoj posudi skuvajte krompir (oko 20 minuta). Povrće treba da bude veoma mekano. Procedite krompir i prebacite u veću činiju, pa ga ispasirajte. Pokrijte i držite na toplom. Potom procedite celer i paškanat i ispasirajte ih u blenderu. Dodajte ovu masu krompiru i izmešajte. U međuvremenu pomešajte bujon od povrća i ulje. Kad počne da vri skinite sa vatre, pa dodajte pireu zajedno sa 2 kašike iseckanog mladog luka, jogurtom, senfom, soli i biberom. Izmešajte. Pospite parmezanom i ukrasite preostalim mladim lukom. Servirajte toplo.

Categories:

Leave a Reply