Za 6 osoba, potrebno je:
- 1 celer (oko 450g), oljušten i isečen na kockice,
- 3 paškanata (oko 350g), oljušten i iseckan,
- 350g krompira, oljuštenih i isekcanih na kockice,
- 1/4 šolje bujona od povrća
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
- 3 kašike iseckanog mladog crnog luka,
- 2 kašike jogurta, 1% masti,
- 1 1/2 kašičica senfa,
- 1/2 kašičice soli,
- mleveni biber po ukusu,
- 1/2 šolje narendanog parmezana.
Priprema:
Skuvajte celer i paškanat u slanoj vodi (30-40 minuta). U posebnoj posudi skuvajte krompir (oko 20 minuta). Povrće treba da bude veoma mekano. Procedite krompir i prebacite u veću činiju, pa ga ispasirajte. Pokrijte i držite na toplom. Potom procedite celer i paškanat i ispasirajte ih u blenderu. Dodajte ovu masu krompiru i izmešajte. U međuvremenu pomešajte bujon od povrća i ulje. Kad počne da vri skinite sa vatre, pa dodajte pireu zajedno sa 2 kašike iseckanog mladog luka, jogurtom, senfom, soli i biberom. Izmešajte. Pospite parmezanom i ukrasite preostalim mladim lukom. Servirajte toplo.
Categories: