- ½ gl kupusa,
- 2 cvekle,
- 2 šargarepe,
- 1 koren peršuna,
- 1 veza peršunovog lista - samo listovi,
- 1 celer, klice suncokreta,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 limun ili kašika jabukovog sirćeta,
- 1 kašičica morske soli,
- ¼ kašičice bosiljka,
- ¼ kašičice origana,
- ¼ kašičice bibera
Priprema:
Oprati i očistiti povrće. Kupus iseći na pola. Oštrim nožem izrezati ga na tanke rezance. Šargarepu i koren peršuna iseći na što manje kockice ili sitno izrendati. Peršunov list krupno iscepkati prstima. Pomešati povrće, klice suncokreta, bosiljak i origano, zatim salatu prvo posoliti i pobiberiti, pa dodati maslinovo ulje i limun. Ukrasiti celim peršunovim listićima.
Klice suncokreta se pripremaju od oljuštenog sirovog suncokreta. Semenke se operu i ostave u vodi da ogreznu, u plastičnoj posudi prekrivenoj pamučnom krpom, tri dana, dok klice ne izbiju oko 0,5 cm. Svakog dana obavezno oprati semenke i promeniti vodu, da se klice ne bi pokvarile.
Prijatno!
Categories: