Sastojci:

  • ½ gl kupusa, 
  • 2 cvekle, 
  • 2 šargarepe, 
  • 1 koren peršuna, 
  • 1 veza peršunovog lista - samo listovi, 
  • 1 celer, klice suncokreta, 
  • 2 kašike maslinovog ulja, 
  • 1 limun ili kašika jabukovog sirćeta, 
  • 1 kašičica morske soli, 
  • ¼ kašičice bosiljka, 
  • ¼ kašičice origana, 
  • ¼ kašičice bibera


Priprema:

Oprati i očistiti povrće. Kupus iseći na pola. Oštrim nožem izrezati ga na tanke rezance. Šargarepu i koren peršuna iseći na što manje kockice ili sitno izrendati. Peršunov list krupno iscepkati prstima. Pomešati povrće, klice suncokreta, bosiljak i origano, zatim salatu prvo posoliti i pobiberiti, pa dodati maslinovo ulje i limun. Ukrasiti celim peršunovim listićima.
Klice suncokreta se pripremaju od oljuštenog sirovog suncokreta. Semenke se operu i ostave u vodi da ogreznu, u plastičnoj posudi prekrivenoj pamučnom krpom, tri dana, dok klice ne izbiju oko 0,5 cm. Svakog dana obavezno oprati semenke i promeniti vodu, da se klice ne bi pokvarile.
Prijatno!

Categories:

Leave a Reply