Ovo je letnje jelo od presnih sastojaka. Potrebno je:
- jedna tikvica srednje veličine, iseckana spiralno na rezance,
- jedna paprika, sa izvađenim semenkama i iseckana na trake,
- manji krastavac, isečen na pola po dužini, a potom dijagonalno iseckan
- 30 mahuna boranije,
- 1/2 šolja klijalih semenki suncokreta
Za sos, potrebno je
- Supena kašika maslinovog ulja
- Sok od manjeg limuna
- 1/2 avokada
- 2 češnja belog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice sveže rendanog đumbira
- 1/4 kašičice jlute aleve paprike
- 1 supena kašika svežeg peršuna
- 1 supena kašika korijandera
- 1 supena kašika listića nane
Priprema
Najpre iseckajte povrće. Kad iseckate tikvice na rezance, papriku na trake a krastavac na dijagonalno sečene komade, sve uspite u veliku činiju.
Sastojke za sos ubacite u blender i blendirajte dok se ne dobije glatka masa.
Začine iseckajte, pa dodajte sosu.
Prelijte povrće u činiji ovim prelivom.
Naspite u tanjire i dodajte odozgo nekoliko sirovih indijskih oraha.
Sada je spremno za jelo, izuzetno je ukusno i prijatno za leto!
Categories: