Potrebno je:

  • - tri šolje suvih oraha
  • - dve trećine šolje kakao praha ili rogača
  • - četvrtina kašičice morske soli
  • - šolja očišćenih urmi

Fil

  • - trećina šolje usitnjenih urmi
  • - četvrtina šolje javorovog sirupa (ili meda)
  • - pola šolje zrelog avokada
  • - trećina šolje kakao praha
  • - pola šolje malina

Priprema:

Usitniti u blenderu orahe, kakao (rogač) i urme. Od dobijene mase formirati dve kore za tortu željenog oblika. Za fil dobro usitniti u blenderu urme sa javorovim sirupom, pa dodati avokado i kakao (rogač). Sve sastojke dobro umutiti, dok se ne dobije glatka masa.
Jednu koru torte premazati polovinom fila, zatim poređati maline, pa ih prekriti drugom korom. Na kraju sve dobro premazati drugom polovinom fila. Pre služenja rashladiti u frižideru.

Categories:

Leave a Reply