Potrebno je:
- šolja sirovog suncokreta, može da se doda i tri-četiri kašike susama, sve se stavi u posudu i prelije mlakom čistom vodom i ostavi da stoji minimum 6 sati;
- čenova belog luka po ukusu ili još bolje mladi beli luk,
- 1/2 male glavice crnog luka srebrnjaka,
- sok od 1 limuna,
- veza sveže mirođije,
- ravna kašičica nerafinisane morske soli,
- hladno ceđeno maslinovo ulje.
Priprema:
Semenke nakon namakanja isprati u cediljki i prebaciti u multipraktik. Dodati so, limunov sok, malo ulja i uključiti multipraktik da radi tako da se dobije homogena masa. Po potrebi sa zidova posude vraćati sadržaj u posudu gumenom špatulom. Zatim dodati u smesu jedan ceo opran i neoljušten krastavac, beli luk, preostalo ulje i svežu mirodjiju. Izuzetno osvežavajuće za vrele dane, ukoliko dodate u sve ovo u toku rada multipraktika i malo vode, dobićete sjajan preliv za salatu.
Categories: