Potrebno je: 


  • šolja sirovog suncokreta, može da se doda i tri-četiri kašike susama, sve se stavi u posudu i prelije mlakom čistom vodom i ostavi da stoji minimum 6 sati; 
  • čenova belog luka po ukusu ili još bolje mladi beli luk, 
  • 1/2 male glavice crnog luka srebrnjaka, 
  • sok od 1 limuna, 
  • veza sveže mirođije, 
  • ravna kašičica nerafinisane morske soli, 
  • hladno ceđeno maslinovo ulje.

Priprema:

Semenke nakon namakanja isprati u cediljki i prebaciti u multipraktik. Dodati so, limunov sok, malo ulja i uključiti multipraktik da radi tako da se dobije homogena masa. Po potrebi sa zidova posude vraćati sadržaj u posudu gumenom špatulom. Zatim dodati u smesu jedan ceo opran i neoljušten krastavac, beli luk, preostalo ulje i svežu mirodjiju. Izuzetno osvežavajuće za vrele dane, ukoliko dodate u sve ovo u toku rada multipraktika i malo vode, dobićete sjajan preliv za salatu.

Categories:

Leave a Reply