Đumbir - seče se na tanke šnitove (ispod 1 cm) poprečno u odnosu na vlakna.
Kopriva - stabljika ima vrlo žilava vlakna, zato koristite samo listove i vrhove koprive.
ako želite ipak da koristite i stabljiku iseckajte je makazama na komade kraće od 1 cm.
Ananas - može da se seče i na velike komade, ali tako da nit iz sredine ananasa bude kraća od 2 cm
Spanać, list celera, blitva, kelj i sl. - stabljika sa vlaknima niže od zelenog lista nasecka se kraće od 2 cm

Mali pravougaoni izlaz pulpe na dnu sita može da se zapuši dugim i jakim fibroznim vlaknima koje imaju neke vrste namirnica. Ako se izlaz zapuši jedini izlaz je rastavljanje pokretnih delova sokovnika i čišćenje otvora za pulpu koji se nalazi ispod sita na dnu kućišta. Seckanjem vlaknastog dela namirnice pre ceđenja soka na dužinu kraću od 2 cm, a za posebno žilava vlakna i na kraće od 1 cm može u potpunosti da se izbegne zapušavanje otvora.

Categories:

Leave a Reply