Čokoladna smesa: 

  • 1belance 
  •  120 gr prah šećera 
  •  120 gr rastopljene čokolade 
  •  120 gr mlevenih oraha 

 Žuti fil:

  • 100 gr maslaca 
  •  120 gr prah šećera 
  •  4 žumanca od tvrdo skuvanih jaja

Priprema:

  1. Čokoladna smesa: Belance umutiti u čvrst sneg, pa dodati šećer. Mutiti još malo, pa dodati rastopljenu čokoladu i orahe. Ostaviti da malo odmori, pa uz pomoć oklagije razviti u pravougaonik, debljine oko pola cm. Najlakše je smesu razviti na  foliji.
  2. 2
    Žuti fil: Maslac umutiti mikserom da bude penast, pa dodati šećer i izmrvljena žumanca. Dobro izmešati.
  3. 3
    Rasporediti fil ravnomerno po čokoladnoj smesi i polako, uz pomoć folije zaviti rolat.
    Ostaviti ga u frižider da se stegne, umotanog u foliju, mnogo lepše će se seći.
  4. 4
    Od fila ostaju 4 skuvana belanca, njih obično smažem za doručak...

Categories:

Leave a Reply